Zdravo & jeftino: Pečena bundeva

751-6a-zdravo-jeftino-recepti-pecena-bundeva-jogifOvo je više podsećanje nego recept jer tu zaista nema puno da se kaže. Ali, sada je zaista sezona i šteta bi bilo da vam promakne a da niste kusali ovo zdravo i jednostavno jelo.

Ipak da kažem, izaberite slatku bundevu, kako ne bi ste morali dodavati (puno) šećera, tako što će te zagrebati noktom bundevu na pijaci i videti da li je slatka.751-6b-zdravo-jeftino-recepti-pecena-bundeva-jogif

Očistite bundevu od semenki i isecite je na komade. Korisno je staviti papir u pleh jer se bundeva peče na visokoj temperaturi pa nije lako tepsiju/pleh posle oprati. Treba je peći dobrih sat, sat ipo i to na najačoj temperaturi (sve dok cela kuća ne miriši na bundevu, hahaha!). Dakle, da bi ste bili sigurni da je dobro pečena treba da rubovi počnu zagorevati (kao na mojoj slici). Ako želite možete posuti od gore šećer (fruktozu) i cimet.751-6c-zdravo-jeftino-recepti-pecena-bundeva-jogif

Bundeva je prepuna vitamina (već 100g zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom A), minerala i vlakana. A o ukusu da i ne govorim; sinoć mi je to bila večera Smile.

I evo na kraju Nagradno pitanje: Pronađi proizvođača bundeve na slici, hahaha!

JogiF