Kategorija:
Kada budete kuvali ovaj paprikaš, svi će reći da se kuva riblji paprikaš! Tajna je u tome što 84,6% ukusa ribljem paprikašu daju luk i paprika .
Elem, izdinstajte par glavica crnog luka na puteru Gi ili ulju i tome dodati krompira naseckanog na veće komadiće, šargarepu i svežu paprike. Sve to kratko dinstati mešajući pa dodati dve kašike aleve paprike i naliti vodom i ostaviti da vri.
Ako želite da paprikaš bude od „mešane ribe’ posle jedno pola sata možete da dodate i sojine komadiće (prethodno potopljene u mlakoj vodi), biber u zrno, lovorov list, a ko želi možete dodati i začin za riblji paprikaš.
Kuva se na jačoj vatri dok se ne dobije lepa gusta čorbica.
Sastojci:
Puter gi ili ulju (količina po želji)
3-4 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 paprike
1 do 1.5 kg.krompira
2 -3 kašike aleve paprike
Malo lovorovog lista
Biber u zrno, i malo mlevenog bibera
So
100-150 gr sojinih komadića
Začin za gulaš ili paprikaš (ovo po želji)
Predlog: Paprikaš možete da jedete sa testom koji sami napravite, kao ovi rezanci na slici, ili da kupite gotove.
Roza biberče