Zdravo & jeftino: 'Riblji' paprikaš od krompira

751-4-zdravo-jeftino-kropir-paprika-RozaKada budete kuvali ovaj paprikaš, svi će reći da se kuva riblji paprikaš! Tajna je u tome što 84,6% ukusa ribljem paprikašu daju luk i paprika Smile.

Elem, izdinstajte par glavica crnog luka na puteru Gi ili ulju i tome dodati krompira naseckanog na veće komadiće, šargarepu i svežu paprike. Sve to kratko dinstati mešajući pa dodati dve kašike aleve paprike i naliti vodom i ostaviti da vri.

Ako želite da paprikaš bude od „mešane ribe’ posle jedno pola sata možete da dodate i sojine komadiće (prethodno potopljene u mlakoj vodi), biber u zrno, lovorov list, a ko želi možete dodati i začin za riblji paprikaš.

Kuva se na jačoj vatri dok se ne dobije lepa gusta čorbica.751-4-zdravo-jeftino-krompir-paprika-kotlic

Sastojci:

Puter gi ili ulju (količina po želji)

3-4 glavice crnog luka

2 šargarepe

3 paprike

1 do 1.5 kg.krompira

2 -3 kašike aleve paprike

Malo lovorovog lista

Biber u zrno, i malo mlevenog bibera

So

100-150 gr sojinih komadića

Začin za gulaš ili paprikaš (ovo po želji)

Predlog: Paprikaš možete da jedete sa testom koji sami napravite, kao ovi rezanci na slici, ili da kupite gotove.

Roza biberče