Kategorija:
Često kažem kako ‘brzina mi je vrlina’; Volim da spremim ukusno jelo ali za što kraće vreme. Šetala sam se po pijaci, videla šampinjone i odmah mi se pred očima pojavila upravo ova slika što vidite na ekranu.
Brzo, ukusno i ostavlja utisak kao da ste jeli pečenu jagnjetinu .
Sigurna sam da ćete smazati sve iz tepsije.
Recept ide tako što uključite rernu na najvišu temperature i za to vreme očistite
krompir i luk. Isecite krompir i luk na deblje kolutove, isecite papriku na krupne komade i sve to stavite u nauljen pleh. Posolite i stavite vegetu i na sve to odgore malo veću količinu putera Gi, da bi se jelo peklo – pržilo. Ako nemate gi, onda neka druga masnoća (ali tada neće biti „jagnjetine’, hahaha!).
Stavite u vrelu rernu i pecite. Kada su krompiri omekšali dodajte šampinjone i pecite još 15-tak min.(odnosno dok ne bude sve dobilo rumenu boju). Vadite iz rerne i po želji možete da pobiberite.
Sastojci:
1 kg. Krompira
2-3 glavice crnog luka
2-3 paprike
0.3-05 kg. Šampinjone
Gi
So
Vegeta
Biber
Roza – biberče